Bendrojo ugdymo dalykų vadovėlių ir mokymo priemonių atitikties teisės aktams įvertinimo ir aprūpinimo jais tvarkos aprašo pakeitimo derinimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teikia derinti Bendrojo ugdymo dalykų vadovėlių ir mokymo priemonių atitikties teisės aktams įvertinimo ir aprūpinimo jais tvarkos aprašo pakeitimo (toliau – Aprašas) projektą.

Pakeistomis Aprašo nuostatomis numatyta suteikti didesnę atsakomybę už vadovėlių ir mokymo priemonių turinio kokybę jų leidėjams, todėl atitinkamai patikslintos ir švietimo, mokslo ir sporto ministro įgaliotos institucijos (toliau – įgaliota institucija) funkcijos. Siūlomomis Aprašo nuostatomis numatoma, kad vadovėlių recenzavimą atliks patys leidėjai, o įgaliota institucija konsultuos vadovėlių autorius ir leidėjus, tęs vadovėlių registravimą ir skelbimą duomenų bazėje, vykdys pasirinktų vadovėlių ir mokymo priemonių vertinimą dėl atitikties nustatytiems reikalavimams ir pan. Taip pat apraše yra numatyti specialieji reikalavimai vadovėliams ir mokymo priemonėms: vadovėlio turiniui, vadovėliui, skirtam specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, mokymo priemonėms, skaitmeninio vadovėlio ar skaitmeninės mokymo priemonės technologijai.  

Apraše patikslintos mokyklos savininko teisės ir pareigos bei mokyklos vadovo pareigos priimant sprendimus dėl mokyklų aprūpinimo vadovėliais ir mokymo priemonėmis. 

Pastabas ir pasiūlymus dėl Aprašo prašome pateikti Google teksto dokumente komentarais iki 2022 m. balandžio 18  d.

Tags :

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.